• page_banner

Ndị na-ere ahịa ndị nweere onwe ha South Australia (SAIR) agbaala mbọ ịbụ akụkụ nke akụ na ụba okirikiri karịa maka South Australia

Ndị na-ere ahịa nnwere onwe nke South Australia (SAIR) agbaala mbọ ịbụ akụkụ nke akụ na ụba okirikiri ọzọ maka South Australia, na-ebupụta atụmatụ mkpofu nri na imegharị ihe maka Foodland na IGA Supermarkets 2021-2025.

Storeslọ ahịa na-arụ ọrụ n'okpuru Foodland, IGA na Friendly Grocer Supermarkets ga-eme ihe karịrị atụmatụ mkpofu 20 na mpaghara dị ka mgbake nri, ibelata nkwakọ ngwaahịa na rọba, ịkụziri ndị ahịa na ndị ọrụ ọzụzụ n'ụzọ kacha mma iji zere mkpofu.

Mwepụta atụmatụ a na Klose's Foodland dị na Woodside ga-eme ka ụlọ ahịa ụlọ ahịa ndị South Australia nwere onwe ha rụọ ọrụ na usoro ọhụrụ iji belata oke mkpofu a na-emepụta n'ụlọ ahịa ha wee kwalite mgbake akụrụngwa, ọkachasị iche n'efu nri.

"Klose's Foodland bụ ugbua n'ihu egwuregwu na na South Australia mbụ kpochapụrụ akpa rọba n'ụlọ ahịa ha, na-eji akpa akwụkwọ n'ihu ụlọ ahịa ahụ ma kwadoro compostable, South Australian mere, akpa maka mkpụrụ osisi na akwụkwọ nri," Minista SA Environment na mmiri David Speirs kwuru.

"Nke a bụ ihe atụ ọzọ nke azụmahịa South Australia na-eduga mba ahụ ma a bịa n'ihe gbasara mkpofu na iwepụ plastik ndị a na-eji otu eme ihe na atụmatụ ọhụrụ a ga-enyere ndị ọzọ aka ịgbaso ya."

Speirs kwuru na mkpofu nri ka bụ otu n'ime ihe ịma aka ndị dị na South Australia.

O kwuru, "Anyị ga-agba mbọ na-atụgharị ihe mkpofu nri anyị pụọ na mkpofu ahịhịa na n'ime ụlọ ọrụ compost anyị, nke na-adịghị mma maka gburugburu ebe obibi, mana ọ na-emekwa ka ọ rụọ ọrụ," ka o kwuru.

"N'afọ gara aga, amalitere m Strategy Strategy anyị niile na steeti, na afọ a, m malitere atụmatụ mbụ ezubere iche maka mkpofu nri na Australia iji rụọ ọrụ n'ichefu ihe mkpofu nri a na-ezere na-aga na nkwụsị."


Oge nzipu: Jan-21-2022